Gepost op

Help mijn telefoon is verdronken!

Waterschade iPhone

Waterschade!

Vorig weekend was ik bij vrienden aan het klussen. Normaal neem ik nooit mijn telefoon meer naar de wc, maar nu wilde ik toch even mijn berichten en mail checken. Terwijl ik doortrek valt mijn iPhone uit mijn handen in de wc pot…Ik wist niet hoe snel ik m moest opvissen en kon mezelf wel voor de kop slaan… Maar wat nu??

Verder lezen Help mijn telefoon is verdronken!

Gepost op

Back ups maken

Back ups maken

Back ups maken
Binnenkort ga ik eindelijk – na een zomer hard doorwerken – op vakantie. En traditiegetrouw worden de laatste dagen besteedt aan het leegmaken van camera’s en telefoons zodat we weer een hele nieuwe lading foto’s kunnen maken. En nog snel even een backup maken van al die andere belangrijke dingen op mijn telefoon, want stel je voor dat mijn telefoon de reis niet overleeft…

Verder lezen Back ups maken

Gepost op

Leuke apps voor op vakantie!

Leuke apps voor op vakantie
5 handige apps voor op vakantie!
Ik neem mijn telefoon mee op vakantie. Alleen mijn telefoon. Geen iPad, geen computer. Ik wil toch graag online blijven en fotokiekjes sturen aan de familie. En kijken wat het weer wordt. Maar ik probeer toch tijdens de vakantie wel het telefoongebruik te verminderen. Even iets minder ‘altijd online’.
En als je dan toch je telefoon mee hebt, dan zijn er wel een paar handige appjes die je vakantieplezier kunnen vergroten.

Verder lezen Leuke apps voor op vakantie!

Gepost op

Ik ben heel zuinig op mijn telefoon!

Zuinig op mijn telefoon

Bescherm je telefoon!!
Ik ben heel erg zuinig op mijn telefoon. Tenminste dat denk ik dan. Heb ik mijn telefoon in mijn linkerjaszak, dan gaan mijn sleutels in mijn rechterjaszak. Ik probeer mijn telefoon zo min mogelijk uit mijn handen te laten glippen en vooral buiten bereik van mijn kinderen te houden. En met succes. Mijn telefoon is nog best goed. Tot deze week….

Verder lezen Ik ben heel zuinig op mijn telefoon!

Gepost op

De leukste update van het jaar!

De leukste telefoon update van het jaar!

De leukste update van het jaar!
Dit najaar, waarschijnlijk ergens eind september komt er een nieuwe software update voor je iPad en iPhone. Niets vervelender dan elke keer die updates, maar dit keer zitten er beste hele leuke dingen dingen in, waardoor je telefoon nog interessanter wordt.

Verder lezen De leukste update van het jaar!

Gepost op

Lang leve je batterij!

Lang leve je batterij

Lang leve je batterij!
De batterij van mijn iPhone blijft wel een dingetje. De batterij zit nu 2 jaar in mijn iPhone, maar moet hem toch echt vaker aan de lader leggen dan in het begin. Kon ik vorig jaar makkelijk anderhalve dag doen met mijn telefoon, tegenwoordig is ie aan het einde van de dag leeg en moet ik ‘m  – wil ik er ’s avonds ook nog gebruik van maken – al rond 16.00 opladen. Herkenbaar?

Verder lezen Lang leve je batterij!

Gepost op

Een telefoon zonder schuldgevoel

Een telefoon zonder schuldgevoel

Een telefoon zonder schuldgevoel
Hoe ben jij aan je huidige telefoon gekomen? Heb je die los gekocht? Of heb je die bij een nieuwe telefoonabonnement ‘gekregen’? Inmiddels weten de meeste mensen wel dat je je nieuwe iPhone niet bij een abonnement krijgt, maar dat je er elke maand, de hele looptijd van het abonnement, voor betaalt. Het is dus een soort lening. En recent is er een wetswijziging geweest waardoor het kopen van een nieuwe telefoon bij een abonnement gevolgen kan hebben: het kan je een schuld opleveren. En dat kan dan weer gevolgen hebben als je eens geld wilt lenen voor iets anders.

Verder lezen Een telefoon zonder schuldgevoel

Gepost op

De iPhone 8 komt eraan!

De iPhone 8 komt eraan!
Nou ja, als je de geruchten op het internet moet geloven dan. De afgelopen weken ‘lekten’ er allerlei bouwtekeningen uit, waarbij het lijkt dat Apple met een nieuwe model bezig is. Of zelfs verschillende modelletjes. Kijk maar eens naar deze tekening:

iPhone 8 geruchten

Het is inmiddels 10 jaar geleden dat de eerste iPhone, de 2G, werd geïntroduceerd. Vandaar dat echte Apple Fans dit jaar ook wel iets bijzonders verwachten. Als je de geruchten mag geloven, zal dat inderdaad ook zo zijn. Een paar geruchten over de iPhone 8 tot nu toe.

Verder lezen De iPhone 8 komt eraan!

Gepost op

iPhone tip: stel Night Shift in

iPhone tip stel Night Shift in

iPhone tip: stel Night Shift in
Deze week sprak ik een collega. Die gaf aan dat hij altijd zijn telefoon mee naar bed neemt om nog even de laatste nieuwtjes door te nemen. Vaak tot in de late uurtjes, want de tijd vliegt voorbij als je lekker bezig bent. En zelf betrap ik me er ook op. Maar de laatste social media check voor het slapengaan duurt toch altijd nét een kwartiertje langer dan gepland.

Ik hoor het mijn ouders nog zeggen: ‘Niet zo dicht op de tv zitten, daar krijg je slecht ogen van’. Maar eigenlijk zijn we allemaal juist vaker en dichter op onze schermen gaan zitten. En dat is slecht voor onze gezondheid, speciaal voor onze ogen. Gelukkig kunnen we daar ook zelf wat aan doen, en zelfs zonder dat je je iPhone weg hoeft te doen.

Verder lezen iPhone tip: stel Night Shift in

Gepost op

Je oude telefoon is goud waard

Je telefoon is goud waard

Je oude telefoon is goud waard
Een refurbished iPhone is beter voor het milieu! Maar waarom eigenlijk? Vaag weet ik wel iets van kostbare grondstoffen die in een iPhone verwerkt worden, maar welke eigenlijk? En wat is er zo kostbaar aan? Dus ik ben eens op onderzoek uit gegaan.

Goud, zilver, koper
Er zit dus goud in je iPhone. En daarmee bedoel ik niet de goudkleurige case van sommige iPhones. Maar er zit goud binnenin je iPhone. En zilver, koper en wolfraam. Deze metalen zijn nodig om de elektrische verbindingen te maken.

Verder lezen Je oude telefoon is goud waard